Uncategorized
Puromuz3.com: Ucuz Puro
Puro silindir şeklinde zerrinlmış tütün yapraklarından oluşan bir üründür. Ortasında, ortamında tütün şerhaçıkları mevcut bir tutucu yaprak ve bunun çevresinde spiral şeklinde zerrinlmış zerrincı yaprak bulunur. Puronun en pahalı kısmını oluşturan bu zerrincı yaprak bozulmamış, esnek ve hafif bir binada olmalı, kandırıcı bir aromaya ve rabıtalı yanmayı sağlayacak cenahıcı özelliğe mevla olmalıdır. Daha çok Küba, Dominik Cumhuriyeti kadar ülkelerin bulunmuş olduğu diyar kuşağında yetişen, fermente edilmiş tütünlerin elde yahut makinede zerrinlmasıyla yapılan bir mamüldür. Puro sözcüğü Türkçe’ye İspanyolcadan mazitir. Bu dile bile Latince “pümoskof” (saf necip ulamasız) sözcüğünden girmiştir. Burada “saf tütünden binalmış” manaında kullanılmıştır. Puro sözcüğüne ilk sefer TDK sözlüğünün 1955 yılındaki baskısında rastlanmıştır.
Puro, son dönemlerde nispeten güçlü oranda Kul, Brezilya, Dominik Cumhuriyeti, Endonezya, Honduras, Kamerun, Küba, Meksika ve Nikaragua kadar ülkelerde üretilmektedir.
Küba’da üretilen purolar, dünya çapında en uz purolar olarak nitelendirilseler bile birhayli kompetan Honduras ve Nikaragua purolarının Küba purolarına rakip başüstüneğundan bahsetmektedir.
Puro bağırsaker en nazarıitibar etmesi gerekilen şey namuslu bir nemde purolarınızı tüketmektir. Eğer namuslu bir nemde bileğil ise purolarınız ne kadar nitelikli yada pahalı olmasına bakılmaksızın purodan alacağınız sefa yada kâm maalesef kategorik hüsran olacaktır. Puro kutuları, puro kılıfları, puro gezi humidorları, puro tüp vb. bilcümle muhafaza ve taşıma enstrümanları haddizatında puronun nemini saklamak ve bağırsakime amade girişmek bağırsakindir. Tabi bu puro muhafaza ve taşıma kaplarına giren bu purolar her devran ülkü rutubet bileğerlerinde saklanmaktadır. Peki ülkü puro rutubet bileğerleri nelerdir beş on da onlardan bahsedelim.
%65 ile %75 rutubet bileğerleri arasında bağırsakilen bir puro ülkü rutubet bileğerlerinde bağırsakiliyor akseptans edilebilir. Kimine gereğince %65 azca yada %75 çok muş kadar görülsede haddizatında bu rutubet bileğerleri bile kimisine gereğince gayet muvafık ve bağırsakilebilir en kâmil bileğerlerdir. Burada rutubet in doğruluğunu belirleyen kıstas kişinin damak tadı ve hangi rutubet bileğerlerinde purodan sefa almış olduğudır. Kimisi %65 nemde puro bağırsakmeyi çok severken gayrı bir nüfus bu rutubet bileğerinin puroya yazık edilen bir değer olduğunu ve asla bağırsakilmemesi gerektiğini söyleyebilir. Aslına bakarsanız ikisi bile yerindedır. Bu iki görüş bile doğrudur çünkü doğruyu belirleyen şey bizim damak zevkimizdir. özen edilmesi gereken şey %65 madunı yada %75 üstü bir bileğere purolarınızı taşımamanız ve bununla yan yana bu %10 luk rutubet nüansı arasında gidip gelmeden cemi aynı rutubet bileğerlerinde puronuzu mıhlı tutmanızdır. %5 ve üstü bir rutubet bileğdavranışimi purolarına beis verebilir. Hakeza bir trampa yapacaksanız bunu olabilir başüstüneğunca yavaş bir sürede ve kontrollü bir şekilde gerçekleştirmeniz gerekmektedir.
Peki rutubet bileğerlerinden bahsettiğimize gereğince bu rutubet bileğerleri neyi bileğdavranıştirmektedir niteleyerek soracak olursanız kısaca anlatmak gerekir ise puro da rutubet kıymeti arttıkça purodan allıkınan aroma artar, kötü azalır ve bağırsakimi zorlaşır, rutubet kıymeti azaldıkça kötü artar, bağırsakimi kolaylaşır ve allıkınan aroma azalır. Bu bir dengedir ve siz bu dengenin neresinde istop etmek istiyorsanız buna devran ve görgü ile hüküm vereceksiniz. Size sima en uz değer bu ve bu bileğerde bağırsakmelisin dememeli çünkü puronun rutubet değerini siz belirleyeceksiniz.
Nemlendirme çeşitlerine ileri olursak klasik nemlendiriciler uzun zamandır kullanılmaktadır. Bayağıdaki resimde görünen nemlendirici içinde bir köpük vardır ve suyu içine çekerek natürel buharlaşma ile humidor içine rutubet vererek purolarınızın nemlenmesine olanak sağlar. İÇerisindeki köpük kadar siyah husus ortalama 6 kamer içinde davranışlevini kaybeder ve yeni bir nemlendirici almanız gerekir. Ortalama %70 rutubet verme üzerine yerleşmiş bu düzenek sıcaklıktan özgür olmadığı bağırsakin belli bir devran içinde sıcaklarda rutubet peşışı yada soğuklarda humidor ortamında rutubet azalımına sebebiyet verebilir. O yüzden bu biçim bir nemlendirici kullanıyorsanız olabilir başüstüneğunca ziyade alev bileğdavranışimi olmayan ortamlar seçmeye çallıkışınız. İkinci nemlendirme sistemi olarak plastik bir kutu içinde konumlanmış jel sistemlerini kullanabilirsiniz. Jel puro nemlendiriciler klasik sistemler kadar %70 rutubet kıymeti getirmek bağırsakin tasarım edilmiştir ürünlerdir. Sıcaklıktan klasik sisteme gereğince daha ez etkilendirler ve daha kontrollü bir salınım yaparlar ama genede bu değer iyileşmesi ortalama %2 gibidir. klasik nemlendirici kablarında ama içinde jel yada silikon toplar mevcut nemlendiriciler bile puro nemlendirme jelleri kadar çallıkışırlar ve kontrollü bir şekilde rutubet vererek ortamı %70 neme getirmeyi ammaçlarlar. Eğer derdiniz güçlü rutubet olabilir ise bunun sebebi genelde sıcaktır ve o devran gayrı nemlendirme seçenekleri denenemelidir.
Üçüncü opsiyon Elektronik nemlendiricilerdir. Bu nemlendiricilerin altındaki akarsu haznesindeki üstteki bir fan yardımı ile humidor içine dağıtılır ve rutubet in daimî ayarlanan rutubet seviyesinde kalması sağlanır. Örneğin rutubet değerini %70 olmasını istiyorsanız nemlendiriciye bu kıymeti giriyorsunuz ve ortamda ki rutubet kıymeti bu seviyenin altına düştüğünde fan çallıkışmakta ve istenen rutubet kıymeti gelmesi iile yan yana gene durmaktadır. Bu ürünler genelde kabin humidorlarda kullanılmakta ve düşen nemi yükseltmek bağırsakin en uz opsiyon olarak içinmıza çıkmaktadır.
En on çıkan son opsiyon ise şu anda Boveda nemlendiricilerdir. Boveda nemlendiriciler ilk çıktığı andan itibaren bir devrim yaratmış ve hem rutubet ahiz hem rutubet verme özelliği yardımıyla hızlı bir şekilde kullanılmaya başlamıştır. Tün gündüz yada mevsim intikalleri sırasında oluşan rutubet dengesizliklerini en aza indirmiş ve puroların en mizaç bir şekilde saklanmasına olanak elde etmiştır. Boveda nemlendiriciler sadece puro bileğil, gitar, besin, tütün vb. bir çok alanda şu anda kullanılmaktadır. Bizi ait kısımları ise 69,72,75 ve 84 dür. Boveda 84 sadece humidor hazırlama diğerleri ise puro nemlendirme bağırsakin kullanılmaktadır. ayrıca Boveda 62 ise tütün nemlendirici olarak kullanılmaktadır. Boveda nemlendiricilerin en önemli özelliği hem ceninisakıt hemde güçlü rutubet bileğerlerinde çift taraflı çallıkışarak mıhlı bir rutubet kıymeti sağlamasıdır.
Bunlarında dışında humidor bağırsaki fan sistemleri bulunmaktadır. Bunlar da humidor içindeki nemin stabil bir şekilde humidora dağılmasını ve bilcümle puroların aynı nemde ve daha sağlıklı olmasını sağlamaktadır.